Slana soba
Šta je slana soba i kako je koristiti?

Slana soba je specijalno konstruisan zatvoren prostor, čiji su zidovi i obloženi kamenom soli, kao imitacija modernizovane slane pećine. U prostoriju se se uz pomoć specijalnog certifikovanog uređaja, halogeneratora ,uduvava suv zasićeni vazduh obogaćen najfinijim česticama kamene soli, čime se postiže željena mikroklima. Temperatura u slanoj sobi se kreće od 18 c do 25 c i vlažnost vazduha od 40% do 60%. Aero soli, u ovakim uslovima bi po pravilu trebalo da sadrže minerale koji učestvuju u brojnim fiziološkim procesima organizma, poput natrijum hlorida, gvoždja, kalcijuma, magnezijuma, bakra, cinka, selena i litijuma. Slana soba ili takozvana haloterapija je prirodna metoda za prevenciju i poboljšanje zdravlja. Tretman “slana soba ” ili haloterapija, zasniva se na udisanju vazduha sa mikročesticama prirodne kamene soli. Haloterapija prikladna je kako za odrasle,tako i za decu,trudnice i starije osobe. Tretman za odrasle traje 30min a za decu 15-20min. Jedan tretman u slanoj sobi od 30 minuta ima isti učinak kao tri dana provedena na moru! U slanu sobu se ulazi samo u suvom kupaćem kostimu i preporučeno je korišćenje pre ostalih tretmana u DaySpaStudiu.

Naročito je dobra za:
Prevencija brotiv bolesti I jačanje organizma.
Stvoreni uslovi u slanoj sobi imaju povoljna svojstva za zdravlje korisnika u smislu antiseptičkog i antialergijskog dejstva. Velika količina prisustva soli poboljšava kvalitet vazduha, jer se stvara koncentracija negativnih jona, koji imaju korisna biološka svojstva na disanje i kardiovaskularni sistem čoveka, kao i na odbrambeni sistem, odnosno metabolizam korisnika. Pored navedenog, boravak u slanoj sobi pospešuje lučenje seratonina (hormona sreće), samim tim ima uticaj na psihološko stanje čoveka, borbu protiv depresije i neuroza.
Negativno naelektrisani joni utiču na popravljanje raspoloženja, otklanjaju glavobolje, opštu malaksalost, slabu koncentraciju, nesanicu, neuroze i pojačavaju imunitet. Pozitivno utiču na disanje i rad srca. Slana terapija se koristi isključivo kao pomoćna metoda u lečenju bolesti gornjih i donjih respiratornih organa i kože. Najveća posećeneost slanoj sobi beleži se od strane osoba koji pate od hroničnih alergija i osobe sa drugim tegobama izazvanim otežanim disanjem, poput asmatičara.
Preporuke:
Preporučuje se korišćenje u preventivne svrhe bar jednom nedeljno. Hronični bolesnici mogu da koriste u kontinuitetu vise puta nedeljno ,prema subjektivnom osećaju I primećenim rezultatima!
Pozovite nas
+381 64 51 51 551
+381 11 40 48 519
Rezervacija
Rezervacija
Pišite nam
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Nedeljka Gvozdenovića 22