Parno kupatilo
Šta je parno kupatilo i kako ga koristiti?

Parno kupatilo je zatvoren prostor koji je potpuno obložen keramičkim mozaikom. Sastoji od zaobljene grejne klupe, plafona u obliku luka, prijatnog osvetljenja, uređaja za izduvavanje vrele pare sa blagim aromama, tuša i česme sa hladnom vodom. Ovako opremljen prostor omogućava ugodan tretman vrućom parom I pravi osećaj hamama. Najdelotvornija temperatura je između 40 i 44°C, i vlažnosti iznad 100%.
Pre ulaska u parno kupatilo potrebno je da se istusirate iz higijenskih razloga ali I efikasnijeg učinka tople pare.
U parno kupatilo se ulazi samo u kupaćem kostimu, imajući u vidu da je vlažnost vazduha izuzetno velika i sve površine iznutra su mokre. Pravilno korišćenje traje između 5 i 20 min, prema subjektivnom osećaju. Grejna klupa je topla i mokra i mozete je koristiti za ležanje ili sedenje.
Česma I tuš služi za prskanje sa hladnom vodom i povremena rashladjivanja. U parnom kupatilu mozete koristiti I so (običnu , himalajska ,parfimisan..), kojom se vrši piling kože u toku tretmana toplom parom. Nakon korišćenja parnog kupatila, neophodno je istuširati se toplom do hladnom vodom, piti dosta tečnosti I odmoriti se.
Naročito je dobro za:
Eliminaciju stresa
koji negativno utiče na naše zdravlje i nejčešći je uzrok bolesti. U prisustvu tople pare telo se opušta, oslobađajući hormone odgovorne za umirujući efekat
Čišćenje kože i tela
Vlažnost I toplota pare stimuliše protok krvi ,otvara I čisti pore epidermalnog sloja, otklanja izumrle slojeve kože, čini kožu mekanom, nežnom i čistom
Opuštanje mišića I otklanjanje bolova u mišićima i zglobovima.
Umanjuje bol nastao artritisom ili napetošću mišića usled nekog fizičkog posla. Opustajućim efektom delotvorno je u otklanjanju nesanice i poremećaja u spavanju. Blagotvorno dejstvo vodene pare poboljšava opšte fizičko i psihičko stanje.
Prevencija brotiv bolesti I jačanje organizma.
Parno kupatilo svojim ugodnim vlažnim dejstvom pomaže u poboljšanju respiratornih funkcija, olaksava bol, olakšava simptome astme i bronhitisa, omogućava lakše iskašljavanje. Značajno pomaže kod začepljenja sinusa usled alergija i prehlada. Deluje na ubrzanu proizvodnju belih krvnih ćelija, što dalje pomaže u jačanju imunog sistema.
Mere opreza:
Prilikom boravka u parnom kupatilu, svakako je potrebno pratiti subjektivni osećaj i ne forsirati vreme ukoliko se ne osećate dobro. Ukoliko osetite probleme sa disanjem odmah napustite prostor. Takodje, pre odlaska u parno kupatilo, nije preporučljivo imati obroke. Posto se parno kupatilo koristi više puta u toku jednog tretmana veoma je važno rashladjivati se, osveživati se prijatno hladnom vodom i vazduhom, bez stresa za organizam. Deca ne smeju da borave u parnom kupatilu bez nadzora i prisustva odrasle osobe. Nikako se ne preporučuje osobama koje su konzumirale alkohol ili koji su pod uticajem psihoaktivnih supstanci.
Nije dozvoljeno nošenje sočiva, niti bilo kakvog nakita u parnom kupatilu.
Preporuke:
Kompletnu seansu parnog kupatila dovoljno je da primenjujete jednom nedeljno i imaćete osećaj pravog uživanja i opuštanja.
Pozovite nas
+381 64 51 51 551
+381 11 40 48 519
Rezervacija
Rezervacija
Pišite nam
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Nedeljka Gvozdenovića 22